Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostencům na Mistrovství ČR těsně uniklo finále

25. 6. 2013

Dvojice hranických atletů kategorie dorostenců se vydala v sobotu 22. a v neděli 23. června do Jablonce nad Nisou. Tamní atletický oddíl pořádal největší Mistrovství ČR, které se na našem území koná, soutěží v něm totiž hned čtyři kategorie – dorostenci, dorostenky, junioři a juniorky. Právem se mu tedy přezdívá „Gigant“.

V nabitém časovém pořadu se z hranických atletů představil jako první Matyáš Řihák ve vrhu koulí. Matyáš v této disciplíně vybojoval nedávno titul Mistra Moravy skvělým výkonem 14,49m. Měl tedy ambice postoupit na Mistrovství ČR do finále. To se mu bohužel těsně nepovedlo. Jeho výkony v prvních třech pokusech sice měly stoupající tendenci, ale na finále to nestačilo. Třetím pokusem vrhl 13,66m, za což mu patřila devátá pozice, první nepostupující do finále.

V sobotu závodil také dálkař Pavel Gadas. Pavel zaujímal před Mistrovstvím ČR svým osobním rekordem 649cm průběžné šesté místo v celorepublikových tabulkách, měl tedy také ambice na postup do finále. Pavlovou největší slabinou je rozběh, se kterým se občas trochu pere. V Jablonci první pokus „proběhl“, druhý těsně přešlápl, teprve třetím pokusem se trefil na prkno. Výkon 623cm však stačil pouze na devátou příčku, od finále ho dělilo pouhých pět centimetrů.

V neděli pak nastoupil k závodu znova Matyáš Řihák, tentokrát k hodu diskem. V této disciplíně Matyáš v podstatě potvrdil své tabulkové umístění. Třetím pokusem poslal jeden a půl kilové náčiní do vzdálenosti 37,60m, za což mu patřila dvanáctá příčka. Na finále tentokrát chyběl metr, velká škoda hlavně byla, že svůj nejlepší pokus, který dolétl těsně za hranici 40m, hodil Matyáš v rozhazování.

Nejbližší Mistrovství ČR čeká až v září na starší žáky. Snad se hranickým atletům bude dařit lépe. A taky, že se konečně z oddílu SK Hranice odlepí smůla, která ho provází letošní sezónu a to nejen ve sportovní oblasti.

 

Celkové výsledky

Fotografie