Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtyři medaile z Mistrovství Moravy v Bratislavě

12. 2. 2013

     Úspěšný víkend mají za sebou hraničtí atleti. V sobotu 9. února se zúčastnili halového Mistrovství Moravy a Slezska všech kategorií počínaje starším žactvem, které se konalo již po dvanácté v Bratislavě. Na Moravě totiž není regulérní atletická hala, ale už to vypadá, že v nejbližší době se začne stavět v Ostravě, atleti tedy konečně nebudou muset dojíždět na svoje mistrovství do ciziny. Ze sedmičlenné hranické výpravy se hned čtyři atleti prosadili na stupně vítězů.

Skvělým způsobem si počínal starší žák Tomáš Pepernik na své hlavní trati 300m. Závod výborně rozběhl a síly mu vystačili až do závěrečného finiše. Výsledný čas 39,11s (osobní rekord) mu vynesl skvělé druhé místo. Tomáš nastoupil ještě k běhu na 150m, kde časem 18,60s vybojoval také výborné čtvrté místo. Poslední disciplína, kde se Tomáš představil, bylo 60m překážek. Zde za čas 9,37s obsadil celkově deváté místo, tedy první nepostupující do finále. Druhým zástupcem starších žáků byl v Bratislavě Vojtěch Podjukl. Pro Vojtu platí čím delší trať, tím lepší. Logicky si vybral tu nejdelší, kterou žáci v hale běhají, tedy 3000m.Vojta si rozplánoval trať na nový osobní rekord. Tempo skvěle držel celý závod a osobní rekord si posunul dokonce o 20 vteřin. Výsledný čas 10:32,54min. mu vynesl skvělé třetí místo.

Mezi dorostenci startoval Pavel Gadas. Pavel nastoupil ke své nejsilnější disciplíně, dálce. Zde se dala medaile očekávat, ale i tak se na ni poměrně nadřel. Z šesti pokusů měl tři přešlapy. Nejdelší měřený pokus měl vzdálenost 604cm a stačil na třetí místo. Pavel vyzkoušel svoji rychlost i na hladké šedesátce. V rozběhu zaběhl skvělý čas 7,55s, ve finále pak 7,58s, finišoval na čtvrtém místě. Poslední medaili z Mistrovství Moravy dovezla Petra Vašinová. Petra se v poslední době trochu hledá a zkouší nové tratě. V Bratislavě si vyzkoušela závod na 3000m. Medaili nejenom za statečnost si Petra zasloužila, doběhla mezi ženami druhá. Po závodě se však nechala slyšet, že na této trati ji zase hodně dlouho nikdo neuvidí, jelikož se celou druhou polovinou protrápila. I tak blahopřejeme.

V závodě na 800m v kategorii dorostenek startovala Tereza Krausová. Terka se závodu trochu obávala, ale ukázalo se, že neměla čeho. Udržela výborné tempo a doběhla si pro nový osobní rekord 2:45,12min. na devátém místě. V kategorii mužů závodil Zbyněk Čech. Ve svých dvou disciplínách měl nebývalou konkurenci, na medaili to tedy letos nestačilo. V trojskoku mu stačil výkon 13,04m na šesté místo, ve výšce obsadil sedmou pozici za 183cm. Poslední hranickou atletkou, která v Bratislavě závodila, byla Klára Úlehlová. V běhu na 60m překážek jí stačil výkon 10,14s na šesté místo.

Všem atletům za jejich výkony blahopřejeme. Některé z nich čeká ještě vrchol halové sezóny, Mistrovství republiky. Snad se jim bude dařit skvěle. Budeme držet palce.

Celkové výsledky

Fotografie