Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtyři medaile z Krajských přeborů

1. 2. 2022

V sobotu 29. ledna proběhly v Ostravě Krajské přebory staršího a mladšího žactva Olomouckého a Zlínského kraje. O den později pak do Olomouce zavítaly kategorie dorostu, juniorů, mužů a žen, aby se zde zúčastnili Krajského přeboru ve sprintech a technických disciplínách. Z atletického oddílu SK Hranice se v Ostravě zúčastnilo sedm mladých nadějí, do Olomouce vyjela trojice závodníků.

Mladší žákyně v hranickém dresu startovaly v Ostravě dvě. Dařilo se Sofii Kubicové, která v hodnocení krajského přeboru obsadila třetí místo ve skoku dalekém a za nový osobní rekord 431 cm si po zásluze odvezla bronzovou medaili. V běhu na 60 m pak obsadila šesté místo (9,13 s), na stopadesátce deváté místo za čas 23,09 s. Druhá mladší žákyně Tereza Vališová byla na stopadesátce dvacátá (24,33 s) a na šedesátce jednadvacátá (9,79 s).

Ve výborném světle se představila starší žákyně Ludmila Krčmářová, která zvítězila v běhu na 300 m časem 47,21 s a odvezla si tak titul Krajské přebornice. Na poloviční trati pak zaznamenala čas 22,15 s, což jí stačilo na 13. místo. Co se týče umístění i výkonu mohla být spokojená i Sofie Šváčková, která obsadila čtvrté místo v Olomouckém kraji v běhu na 800 m v novém osobním rekordu 2:56,50 min. Šedesátku zvládla rovněž v osobáku 9,55 s, zde to stačilo na třicáté místo. Páté místo na šedesátce překážek bral starší žák Kryštof Navrátil, má už ovšem běženo lépe než 11,41 s. Osmý pak skončil v dálce za 445 cm a devátý na stopadesátce v osobním rekordu 21,64 s. Šedesátku překážek běžela i Leona Stržínková, která zde skončila šestá za 10,98 s. Na stejně dlouhé trati bez překážek doběhla sedmnáctá za rovných devět vteřin. Sedmé místo v novém osobním rekordu 7,58 m ve vrhu koulí brala Andrea Šímová, šedesátku pak po drobné kolizi zvládla za 9,87 s (32. místo).

Výsledky

V Olomouci startovali dva hraničtí muži a jedna dorostenka. Na hladké šedesátce mužů si pro stříbrnou medaili za čas 7,42 s doběhl Luboš Kopřiva (stejný čas zaznamenal v rozběhu i ve finále). Před branami finále skončil Lukáš Hampl, který finišoval v čase 7,82 s. Dorostenka vrhačka Barbora Odstrčilová skončila ve vrhu koulí třetí, s výkonem 11,09 m však příliš spokojená nebyla.

Výsledky