Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládová tretra v Hranicích již potřetí

14. 4. 2017

Ve čtvrtek 20. dubna zavítá do Hranic již potřetí Regionální kolo Čokoládové tretry. První kategorie odstartují v 15 hodin.

Čokoládová tretra je otevřená běžecká soutěž pro děti od 0 do 11 let z řad široké veřejnosti. Závodí se v jednotlivých kategoriích podle ročníku narození. Regionální kola zavítají celkem do 22 měst České republiky a nově také Slovenska, Hranice jsou po Brnu druhou zastávkou tohoto projektu. Vítězové jednotlivých kol postupují do semifinále 27.6., finále pak proběhne v rámci 56. ročníku Zlaté tretry Ostrava ve středu 28.6. 2017. Patronem Čokoládové tretry je trojnásobný olympijský vítěz, trojnásobný mistr světa a světový rekordman, legenda světové atletiky Jan Železný. Další velká jména české a světové atletiky jsou pak patrony a osobně navštěvují děti na jednotlivých kolech. V Hranicích bude patronem kola diskař Imrich Bugár. Po Gejzovi Valentovi a Daniele Bártové se tak mohou děti v Hranicích setkat z další legendou světové atletiky.

Účast je pro všechny závodníky zdarma. Přihlašovat se můžete prostřednictvím formuláře na oficiálních stránkách závodu www.cokoladovatretra.cz, kde najdete také kompletní propozice závodu. Všechny mladé atlety srdečně zvou pořadatelé.