Jdi na obsah Jdi na menu
 


Číhalová a Brychta závodili na Mistrovství ČR

30. 5. 2017

Hanácká metropole hostila od pátku 26.5. do neděle 28.5. Mistrovství ČR ve vícebojích. Startovaly všechny kategorie od mladších žáků nahoru kromě mužů a žen, kteří měli v tomto termínu prestižní vícebojařský mítink v rakouském Götzisu a svoje Mistrovství ČR budou mít na dalším mezinárodním mítinku na Kladně.

V nejmladších kategoriích byli na základě svých výkonů z Mistrovství Moravy v Třinci do závodu vybráni také dva hraničtí zástupci - Julie Číhalová a Karel Brychta. Mladší žactvo závodí v pětiboji složeném z běhu na 60m překážek, hodu míčkem, běhu na 60m, skoku dalekého a běhu na 800m. Bohužel v neděli, kdy se závod mladšího žactva konal, foukal na hlavní rovince protivítr, který ovlivnil výkony v obou sprintech. Oba hraničtí mladší žáci se však činili a oba si posunuli osobní rekord v celkovém pětiboji.

Julie Číhalová začala pětiboj osobním rekordem na překážkách za 11,10s. Pokračovala výborným výkonem v míčku 46,81m. Osobní rekord si překonala také na hladké šedesátce (8,81s). Body neztratila v dálce (440cm) a závěrečnou osmistovku zaběhla také v novém osobáku za 2:47,43min. Celkovým bodovým součtem 2469 bodů obsadila šestnácté místo a vytvořila nový oddílový rekord.

Karel Brychta měl v obou sprintech smůlu na velmi silný protivítr, v těchto disciplínách tedy za svými osobními rekordy zaostal, šedesátku překážek zvládl za 10,63s, v hodu míčkem si vytvořil nový osobní rekord (45,56m). Hladkou šedesátku proběhl v čase 8,45s. Osobní rekord si překonal v dálce (446cm) i v závěrečné osmistovce 2:45,28min. Celkovým bodovým součtem 1758 bodů se zařadil na sedmnácté místo.

Pro oba mladé hranické závodníky to byla první zkušenost s opravdu velkým závodem a zvládli to na výbornou. Snad je tato zkušenost posune do budoucna tím správným směrem.

Celkové výsledky

Fotografie

dsc_6141.jpg