Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brychta dvakrát zlatý, Odstrčilová bronzová na Krajských přeborech

27. 2. 2019

Dva tituly krajského přeborníka vybojoval v pátek 22. února v Olomouci na Krajských přeborech staršího žactva hranický atlet Karel Brychta. Vrhačka Barbora Odstrčilová hranickému oddílu přispěla bronzem z vrhu koulí.

Karel Brychta nejdříve nastoupil ke své parádní disciplíně, skoku dalekému. Po kratší pauze zaviněné zraněním stehenního svalu visel nad jeho formou otazník. Po úvodním přešlapu si ve druhé sérii s přehledem zajistil užší osmičku a ve třetí sérii se do toho pořádně obul a dolétl až na 584 cm, čímž si zajistil vedení v soutěži. V dalších třech pokusech se už nezlepšil, ale titul Krajského přeborníka už mu nikdo nevzal. Poté nastoupil ještě k hladké šedesátce, i ta ukázala, že forma jde před Mistrovstvím ČR nahoru. I po tréninkové pauze se na jednu setinu přiblížil osobnímu rekordu, časem 7,63 s si zajistil finále, v tom pak stejný čas zopakoval a o čtyři setiny zvítězil. Na krk si tak pověsil druhou zlatou medaili.

Druhým hranickým želízkem v ohni s aspirací na jednu z medailí byla vrhačka Barbora Odstrčilová. Ta je v kategorii teprve prvním rokem, svůj potenciál v kategorii starších žaček tedy může rozvíjet ještě příští rok. V Olomouci se však trápila, až ve třetí sérii předvedla hodnotnější výkon 9,84 m. Kromě dvou domácích závodnic však na tom ostatní soupeřky byly podobně, výkon ze třetí série jí tak stačil na bronz.

Třetí do hranické party byla sprinterka Ema Dostálová, která v Olomouci nastoupila k šedesátce. Po špatné reakci na startu zaběhla výkon 8,97 s, čímž 15 setin zaostala za osobním rekordem, výkon jí tak na finále nestačil.

Výsledky

karel-krp-stz.jpg