Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brychta a Odstrčilová se v republikové konkurenci neztratili

3. 3. 2019

 

Dva atleti z oddílu SK Hranice se svými výkony nominovali na Mistrovství ČR staršího žactva, které se konalo v sobotu a neděli 2. - 3. března v Ostravě. V dálce a na stopadesátce se představil Karel Brychta a ve vrhu koulí startovala Barbora Odstrčilová.

Karel Brychta se na Mistrovství ČR nominoval výkonem 610 cm, kterým drží osmé místo v celorepublikových tabulkách. Z přihlášených závodníků měl šestý výkon. A v sobotní soutěži to dopadlo přesně podle papírových předpokladů. Brychta hned úvodním pokusem předvedl výborných 590 cm, čímž se dostal na chvíli do vedení. Pak jej sice někteří závodníci předstihli, ale ostudu rozhodně neudělal, i když už se v dalších pokusech nezlepšil. Šesté místo je skvělý výkon. Na medaili by si musel posunout osobní rekord minimálně o sedm centimetrů. Škoda však dvou centimetrů, které mu chyběly na čtvrté místo. V lepších výkonech mu nejspíš zabránila tréninková pauza způsobená zraněním stehenního svalu.

Do nedělní stopadesátky nastupoval s přáním zaběhnout čas pod 18 vteřin. Jeho osobní rekord, se kterým nastupoval do závodu, byl 18,12 s, což byl patnáctý čas z 24 vybraných závodníků. Během závodu však opět ucítil bolavý stehenní sval, sice jej nelimitoval tolik, jako při posledním závodě, kde si jej právě zranil, ale výkon na Mistrovství ČR jistě ovlivnil. Do cíle doběhl v čase 18,05 s, za což si vysloužil celkové třinácté místo.

V neděli se představila také vrhačka Barbora Odstrčilová. Do závodu nastupovala se sedmnáctým výkonem (10,40 m) z osmnácti vybraných závodnic. Do soutěže vstoupila výkonem 9,73 m, následně vrhla 9,87 m, do třetího pokusu se však trefila nejlépe a bylo z toho 10,27 m, za což brala výborné jedenácté místo. Škoda jen 8 centimetrů, o které jí uniklo finále. Odstrčilová je však starší žákyně teprve prvním rokem, má tak ještě spoustu času předvést v této kategorii, co v ní je.

Výsledky

Fotky