Jdi na obsah Jdi na menu
 


Běžecký pohár pokračoval ve Šternberku

24. 4. 2017

Běžecký pohár dětí a mládeže Olomouckého kraje měl svou letošní již pátou zastávku v neděli 23. dubna ve Šternberku. Běh šternberským parkem tradičně prověřuje trénovanost závodníků svým náročným profilem. Počasí bylo letos vyloženě aprílové - chvíli slunce, chvíli mraky, chvíli sníh.

Hraničtí závodníci zřejmě v zimě potrénovali dobře, jelikož si ze Šternberku odvezli celkem osm medailí. Tři z nich byly zlaté. Své kategorie opanovali Ondřej Glet (mladší žáci), Adéla Dostálová (starší žákyně) a Adéla Zdražilová (dorostenky). Pro stříbro si doběhli Vojtěch Nevyjel (mladší žáci), Kristýna Podjuklová (starší žákyně) a Iva Podjuklová (ženy). Bronzové medaile si na krk pověsili Jiří Paus (nejmladší děti 2012 a ml.) a Leo Novák (děti 2011-11). Těsně pod stupni vítězů skončil čtvrtý David Karola (2006-07).

Běžecký pohár bude pokračovat 6. května závodem v Moravském Berouně. Poté si dá letní přestávku a naváže čtyřmi podzimními závody. Někteří hraničtí závodníci mají už nyní spoustu bodů do poháru. Snad na úspěchu naváží i v dalších závodech a na konci sezóny se budou radovat ze skvělého celkového umístění.

Výsledky