Jdi na obsah Jdi na menu
 


Běžecký pohár opět pro hranické barvy úspěšný

21. 10. 2015

Běžecký pohár dětí a mládeže Olomouckého kraje vyvrcholil v sobotu 10. října ve Šternberku. Poslední závod, Běh šternberským parkem, se konal za relativně příjemného podzimního počasí, teplota sice nižší ale ne nepříjemná, občas vykouklo i slunce.

Poměrně početná hranická výprava ve Šternberku vybojovala dvě medaile a další dvě umístění do pátého místa. Pro dvě stříbrné medaile si doběhli starší žáci Adéla Zdražilová a Tomáš Dvořák. Čtvrtý v kategorii předžáků finišoval Vojtěch Krucina, pátý mezi staršími žáky doběhl Martin Zápotocký.

Běžecký pohár letos čítal celkem devět závodů, do celkových výsledků se započítávalo nejlepších šest. Hranickému oddílu letos přinesly radost čtyři umístění na bedně. Nejlépe si vedl v kategorii starších žáků Tomáš Dvořák, který posbíral nejvíce bodů a vybojoval první místo. Další tři medaile jsou bronzové. V kategorii přípravek hochů obsadil třetí místo Ladislav Procházka, v mladších žákyních Kristýna Podjuklová a mezi dorostenci Vojtěch Podjukl. Další umístění do desátého místa vybojovali pátý Martin Zápotocký (starší žáci), šestý Jakub Nezval (předpřípravka), sedmá Tereza Kostruchová, osmá Veronika Svobodová (obě mladší žákyně), osmá místa vybojovali i Martin Vavřík (mladší žáci) a Adéla Zdražilová (starší žákyně).

Celkové výsledky Běžeckého poháru