Jdi na obsah Jdi na menu
 


Barbora Odstrčilová dvojnásobnou medailistkou z Mistrovství Moravy

2. 10. 2018

Mistrovství Moravy a Slezska je pro kategorii mladšího žactva v individuálních disciplínách vrcholem sezóny. Ten letošní se konal v neděli 30. září v Blansku. Hranický atletický oddíl na tuto soutěž vyslat tři zástupce. Konkurence byla veliká, sjelo se celkem 373 závodníků z 38 moravských oddílů.

Skvěle si vedla vrhačka Barbora Odstrčilová, která pod trenérským vedením svého otce Romana Odstrčila vybojovala v Blansku dvě medaile. Ta první se trochu překvapivě zrodila v hodu oštěpem. Barča nastupovala s pátým výkonem z 24 vybraných závodnic. V prvních třech pokusech se trochu hledala, ale na užší osmičku to stačilo. V průběhu soutěže se držela na pátém místě. Vše si však nechala do posledního pokusu, do kterého se trefila parádně. Nový osobní rekord 32,52 m a především bronzová medaile. V celorepublikových tabulkách se zařadila tímto výkonem na šesté místo.

V kouli to měla být poměrně snadná záležitost, s olomouckou Mazurovou čněly svými výkony nad zbytkem startovního pole celkem výrazně. Odstrčilové osobní rekord 12,45 m je třetí v letošních celorepublikových tabulkách. Proto všem dost pocuchala nervy, když prvním pokusem nevrhla ani 10 metrů. Druhým pokusem si zajistila osmičlenné finále. Výkon na úrovni však přišel až v páté sérii, 11,55 m v té chvíli stačilo na stříbro, ale minimálně dvě další soupeřky byly kousek za ní. Do posledního pokusu tak Barča dala vše, koule letěla daleko za 12 metrů, ovšem neudržela se v kruhu. Soupeřky se už však nezlepšily, tak mohla Odstrčilová slavit stříbro.

Hranická atletika měla svého zástupce i mezi vytrvalci. Ondřej Glet nastoupil k závodu na 1500 m. Po většinu závodu se držel v polovině patnáctičlenného startovního pole, držel konstantní tempo, síly mu došly až v poslední stovce, kde se přes něj přehnal jeden ze soupeřů. Cílem proběhl v čase 5:20,02 min. na osmém místě, čímž přesně potvrdil tabulkové postavení, se kterým nastupoval do závodu. Za osobním rekordem zaostal pouze o čtvrt vteřiny, se svým výkonem tedy může být spokojený.

Poslední hranickou zástupkyní na Mistrovství Moravy byla sprinterka Lucie Kročová. Nejdříve nastoupila k běhu na 300m, startovala ve třetím z šesti rozběhů. Při svém druhém individuálním startu v této náročné disciplíně zaběhla čas 47,46 s. Osobní rekord si posunula o dvě desetiny, ale stále má rezervy. Celkově obsadila třinácté místo, čímž si o dvě příčky vylepšila tabulkové postavení, se kterým nastupovala do závodu. Necelou hodinu po třístovce pak nastoupila ještě k poloviční trati. V nabitém startovním poli startovala ve čtvrtém z deseti rozběhů. Osobní rekord (21,50 s) si tentokrát nezaběhla, na vině byla nejspíš nejenom únava z předchozí třístovky, ale i protivítr. Časem 21,97 s obsadila celkově patnácté místo, čímž si opět o dvě příčky vylepšila tabulkové postavení.

Výsledky

Fotky