Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atletický oddíl zve na Hranickou dvacítku a Běh vítězství

31. 3. 2014

Hranický atletický oddíl připravuje 43. ročník Hranické dvacítky a 47. ročník Běhu vítězství, který se bude konat v sobotu 12. dubna 2014. Závody Běhu vítězství jsou zařazeny do Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje, hlavní závod na 20km je součástí Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje. Oba běžecké podniky jsou pořádány za finanční podpory města Hranic a Olomouckého kraje.

První kategorie dětí vyběhne na start v 9,00 hodin, hlavní závod je naplánován na 12,00 hodin. Závody dětí do 500m proběhnou zcela na ovále stadionu, delší tratě až po muže mílaře na 4600m jsou vedeny v nejbližším okolí stadionu. Start a cíl „dvacítky“ bude rovněž na stadionu. Zde bude také závodní kancelář, šatny pro závodníky a občerstvení.

V loňském chladném počasí se akce zúčastnilo celkem 232 běžců ve všech kategoriích, na trať hlavního závodu, jehož trať byla kvůli sněhu v lese přesunuta na silnici, vyběhlo 93 vytrvalců. Závodů se mohou zúčastnit i neregistrovaní závodníci, v mládežnických kategoriích je vypsán nejkratší závod na 100m pro děti ročníků 2009 a mladší, závodit tedy může opravdu každý. Přijďte otestovat svoji zdatnost. Veškeré informace včetně kompletních propozic, map jednotlivých tratí a výsledků z minulých ročníků najdete v tomto odkaze.