Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atletický oddíl slavil 70 let organizované činnosti v Hranicích

22. 6. 2010

To, že se atletika nesmazatelně zapsala do životů obrovského počtu obyvatel města Hranic, se projevilo v sobotu 19. června. Atletický oddíl SK Hranice totiž slavil 70 let organizované činnosti a zároveň 50 let existence oddílu. Za ta léta prošlo oddílem obrovské množství atletů, trenérů, rozhodčích a dalších činovníků. V Zrcadlovém sále Kasáren Generála Zahálky, kde oslava proběhla, se jich v sobotu sešlo přes 120.

Program oslavy začal na stadioně, kde se sešlo asi 30 zájemců o prohlídku nového sportovního areálu, většinou pamětníků prašné škváry a starých kožených treter se čtyřmi dlouhými hřeby nebo lidí, které život odvál daleko od Hranic. V 16 hodin pak začal oficiální program v kasárnách. Moderátorka oslav Jana Černá uvítala všechny zúčastněné, včetně hostů – místostarostky města Radky Ondriášové, místopředsedy Českého atletického svazu Oldřicha Zvolánka, předsedy Sportovního klubu Hranice Miroslava Nehyby a dalších. Pan starosta Miroslav Wildner přišel atlety pozdravit později. Po slavnostním úvodu převzal slovo předseda oddílu atletiky Vladimír Vyplelík. Zavzpomínal na historii oddílu, na dobu, kdy funkci v čele oddílu převzal po povodních v roce 1997 od Pavla Adlera, na chvíle radosti i zklamání. Bohužel však také v sobotu skončil své působení ve funkci předsedy, jak předem avizoval. Pro ostatní členy výboru to sice nebyla zpráva překvapivá, i tak ale velmi nepříjemná. Vladimír Vyplelík se bude jen těžko nahrazovat. Za jeho vedení se znovu zrekonstruoval stadion po povodních v roce 1997 a v loňském roce vybudovala nová dráha s umělým povrchem, což byl počin, na který čekalo spousta generací atletů. Ve funkci předsedy byl celkem 13 let a dalších 20 let členem výboru oddílu atletiky. V této chvíli ještě není jasné, kdo jej nahradí.  Do prvního zasedání výboru tak bude oddíl fungovat bez předsedy.

Jako každý rok oddíl vyhlásil nejlepší atlety za minulou sezónu (tedy za rok 2009). V kategorii přípravek byli vyhodnoceni Simona Losertová, Tomáš Pepernik, Vojtěch Podjukl a Jaromír Šenkeřík. Za mladší žactvo převzali cenu Pavel Gadas, Kryštof Kučera a Matyáš Řihák, za starší žáky pak Zdeněk Podjukl a Kateřina Pokorná. V kategorii dorostu byl oceněn Václav Žabíček. Cenu převzal junior Jan Dostál, juniorka Petra Vašinová a žena Klára Úlehlová. Mezi muži pak Radek Masař, Zbyněk Čech a Jan Polášek.

Následovalo děkování. Členové výboru poděkovali svému předsedovi za ty dlouhé roky strávené v čele oddílu. Přidali se také předseda Sportovního klubu Miroslav Nehyba a za oddíl fotbalu Lubomír Kubica.

Na závěr moderátorka Jana Černá přečetla ještě pozdravy od členů, kteří se nemohli oslav zúčastnit. Pak už následoval slavnostní raut a volná zábava. Mnozí se neviděli od dětských let, bylo skutečně na co vzpomínat. Tak zase za deset let a „Díky, předsedo!!!“

 

 

Fotografie z oslav najdete zde