Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atleti zahájili atypickou závodní sezónu

25. 5. 2020

Přestože oficiální start letošní atletické sezóny je naplánován až na 1. června v rámci projektu Spolu na startu, na některých stadionech se závodilo v menších počtech už v květnu. Hraničtí závodníci se představili na třech akcích.

V sobotu 16. května startoval hranický závodník Rostislav Kolář na (podle neoficiálních statistik) prvním chodeckém závodě po covidové pandemii na světě v Rumburku. Na startu závodu na 10 000m chůze se představilo pět mužů a čtyři ženy, nechyběli ani čeští reprezentanti Vít Hlaváč a Anežka Drahotová. Rostislav Kolář si vedl velmi zdatně, když si připsal skalp české reprezentantky a v novém osobním i oddílovém rekordu 46:10,5 min. si došel pro bronz. Týden na to se opět postavil na start chodeckého závodu, tentokrát to bylo v Turnově a byl to závod na 5000 m. Opět z toho byl nový osobní i oddílový rekord 22:23,5 min. a druhé místo.

Výsledky - Rumburk

Výsledky - Turnov

V sobotu 23. května se závodilo nejen v Turnově, ale také v Litomyšli. A opět u toho nechyběli hraničtí atleti. Sedm statečných se pralo nejen se soupeři, ale také s počasím, které příliš sprintům a technickým disciplínám nepřálo. Dopoledne asi 10 stupňů, protivítr v cílové rovince a déšť, odpoledne naštěstí přestalo pršet a oteplilo se na "příjemných" 15 stupňů. První do bloků zaklekl sprinter Tomáš Vašíček, v závodě na 100 m si doběhl pro čas 11,69 s. Dobře si na stovce vedla i Adéla Zdražilová, která zaznamenala čas 12,97 s, skvělý výkon pak podala na třístovce, kde si zaběhla pro nový osobní rekord 41,03 s. Stejné disciplíny měla na programu i její trenérka Klára Úlehlová, která zahájila sezónu časy 13,99 s na stovku a 45,70 s na třístovku. Rovněž Veronika Svobodová běžela stovku a třístovku a byly z toho časy 14,39 s a 46,69 s.

Dvě hranické běžkyně běžely závod na 1000m. Pro Adélu Dostálovou to byl první závod po dlouhé pauze způsobené zraněním (musela vynechat celou halovou sezónu). Test dopadl dobře, do cíle doběhla v čase 3:13,40 min, tedy pět vteřin od osobního rekordu, což byl vzhledem k začátku sezóny a tamním podmínkám dobrý čas. Kristýna Podjuklová se neodchýlila od svého standartu, když zaběhla čas 3:34,73 min. Jediná hranická závodnice, která se představila v technické disciplíně, byla dálkařka Julie Číhalová. Ta se po tréninkovém výpadku trochu prala s rozběhem a v prvním závodě sezóny tak zaznamenala výkon 481 cm.

Výsledky - Litomyšl dopoledne

Výsledky - Litomyšl odpoledne