Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atleti vyhráli základní část, budou doma bojovat o první ligu

24. 8. 2010

Velkého úspěchu se podařilo dosáhnou hranickým atletům. V sobotu 21. srpna nastoupili k poslednímu kolu základní části II. ligy mužů a žen na domácím stadionu v Hranicích. Muži sice doma nezvítězili, sestava bez hostujících závodníků na Šumperk nestačila, ale druhé místo v kole jim vyneslo celkové vítězství v základní části letošní II. ligy, za což jim patří obrovská gratulace. Nejdůležitější závod sezony – baráž o I. ligu – však mají teprve před sebou. Pořádat ji bude opět hranický atletický oddíl, a to v neděli 5. září.

Na posledním kole bylo počasí optimální – teplo, mírný větřík (ve sprintech, dálce a trojskoku trochu znehodnocoval výkony). Závody byly dobře připravené a proběhly hladce, účast byla prázdninově slabší. Toho domácí využili zejména v bězích, kde díky Žabíčkům, Sýkorům, Mikulenkovi a Petrášovi získali nečekané ale velmi příjemné body. Lídři družstva opět předvedli, že je na ně spoleh a vybojovali pět prvních míst. „Double“ tentokrát dosáhli Zbyněk Čech (dálka a trojskok, k tomu čtvrtý ve výšce) a Radek Masař (110m přek. a 200m). Pavel Kukla zvítězil v disku, v kouli skončil druhý a v kladivu čtvrtý. Zbyněk Šebesta bral stříbro v kladivu, na Zbyňka Moce ve stejné disciplině tentokrát vyšel bronz. Již uzdravený Jan Polášek doběhl na trati 3000m na druhé pozici. Třetí skončil Jan Dostál na stovce, škoda že ho zdravotní stav nepustil na dvojnásobnou trať. Pomyslný bronz vybojovala i čtvrtkařská štafeta (Michal Sýkora, Žabíček ml., Petráš a Masař).

Největší kus práce odvedli v domácím kole opět vrhači – 30 bodů z jedné discipliny (kladivo v podání Šebesty, Moce, Kukly a Kaspara) je asi historický rekord. Vrhy a hody, tradiční slabina se letos díky jmenovaným borcům (tentokrát chyběli ještě Košař a Lindovský) staly oporou, předstihly i tradičně dobré sprinty a skoky, jejichž protagonisté (Masař, Čech, Mráz, Dostál) sice představují stále vysokou kvalitu, ale zůstávají letos bohužel ve svých disciplinách osamoceni. Střední a dlouhé tratě jsou pak příležitostí pro pracovité a obětavé závodníky a výrazněji se zde prosazují hlavně Polášek a Jurčák.

Družstvo žen SK Hranice v posledním kole čítalo šest závodnic. Svou disciplínu se podařilo vyhrát Kateřině Pokorné (800m), přidala ještě páté místo na poloviční trati. Dvě stříbra vybojovala Klára Úlehlová (400m, 400m přek.). Zdeňka Tvrdá doběhla druhá na 5000m a třetí na 1500m. Bronz na pětikilometrové trati vybojovala Halka Doubravová. Stejnou pozici obsadila i Michaela Kasparová v hodu kladivem. Martina Kopecká obsadila v běhu na 100m sedmé místo. Celkově i v posledním kole obsadilo družstvo žen čtvrtou pozici, do baráže tedy postupuje také.

Postupový klíč do baráže byl první čtyři týmy z II. ligy ze severu, první čtyři z jihu a dva týmy z I. ligy. V neděli 5. září od 10 hodin se tedy v Hranicích představí deset mužských a deset ženských týmů v boji o postupová místa do I. ligy. Počet postupových míst je závislý na výsledku baráže o extraligu, která proběhne v sobotu 4. září, u mužů to může být 2-5 postupových míst, u žen 3-5. Hranické atletky ambice na postup rozhodně nemají, muži však v letošní sezóně formu na postup určitě mají. Přijďte je podpořit v boji o tento historický úspěch.

 

Výsledky mužů najdete zde

Výsledky žen najdete zde

První část fotografií najdete zde. Druhou část zde.