Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atleti přivezli z Mistrovství Moravy dvě stříbra

9. 2. 2010

Jako již tradičně na netradičním místě se i letos první únorovou sobotu konalo Mistrovství Moravy a Slezska mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců, dorostenek a staršího žactva. Do bratislavské haly Elán vyrazila také šestice hranických atletů a domů se nevracela rozhodně s prázdnou. O dvě stříbrné medaile se tentokrát zasloužily zástupkyně něžného pohlaví.

Petra Vašinová je letos prvním rokem v kategorii žen a v Bratislavě si také poprvé vyzkoušela svoji zřejmě novou trať 1500m. Při první zkušenosti s touto distancí se jí podařilo vybojovat druhé místo ve slušném čase 4:57,57min. Pro druhou stříbrnou medaili si doběhla Klára Úlehlová ve své nejsilnější disciplíně 400m, dva dvousetmetrové ovály zvládla za 61,23s. Klára přidala ještě páté místo v běhu na 60m překážek v novém oddílovém rekordu 9,96s a sedmé místo na hladné šedesátce za čas 8,33s.

Skvělý výkon předvedl v Bratislavě starší žák Zdeněk Podjukl, který nastoupil k běhu na 3000m, vybojoval čtvrté místo v novém osobním rekordu 11:16,43min. Druhou bramborovou medaili přidal Radek Masař na trati 60m překážek za čas 9,00s. Radek nastoupil i na hladkou šedesátku, zde mu však čas 7,30s ve velké konkurenci nestačil na postup do finále. Skokana Zbyňka Čecha v Bratislavě limitoval nedávno zraněný kotník. V trojskoku se trápil, výkon 13,18m je daleko za jeho možnostmi, obsadil za něj pátou pozici. Ve skoku vysokém si však spravil náladu, když předvedl svůj letošní nejlepší výkon 188cm, stačilo to na šesté místo. Lukáš Sýkora se postavil na start běhu na 800m, v letošní sezóně se stále zlepšuje, v Bratislavě zaběhl vynikajících 2:02,06min, za což mu náležela pátá pozice. Lukáš však nejspíš na jaře přestoupí do Olomouce.

 

Fotografie najdete zde

Celkové výsledky najdete zde