Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atleti dovezli čtyři medaile z Mistrovství Moravy

17. 6. 2014

Čtyři cenné kovy se podařilo vybojovat hranickým atletům, kteří závodili v sobotu 14. června v Olomouci na Mistrovství Moravy a Slezska mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Zlatá medaile sice nezacinkala, ale dvě stříbra a dva bronzy jsou taky pěkná sbírka.

O dvě stříbrné medaile se postaral mezi juniory vrhač Matyáš Řihák. Matyáš tentokrát vynechal oštěp, ze kterého jej občas bolí záda, a soustředil se na hod diskem a vrh koulí. Spokojenější mohl být v disku, kde si o metr posunul svůj osobní rekord. Za výkon 43,35m tedy bral stříbro. Stále má však rezervy v technice. V kouli sice taky vybojoval stříbro, ale zde se svým výkonem zdaleka spokojený být nemohl. Od letošního ledna, kdy začal vrhat šestikilogramovým náčiním, bylo 13,25m jeho nejslabším výkonem. Mrzelo ho to i proto, že soupeře, který soutěž vyhrál, Matyáš pokaždé v kouli poráží.

O dva bronzy se postarali vytrvalci. V dorostenecké kategorii v závodě na 3000m soutěžil Vojtěch Podjukl. Od začátku závodu bylo jasné, kteří tři borci si to v závěru rozdají o medaile. V trojici, která se utrhla, nechyběl ani Vojta. Ten se celý průběh závodu cítil dobře a přemýšlel, ve kterém kole na soupeře zaútočí, bohužel v posledním kole mu však došly síly a na finiš olomouckého a vítkovického závodníka nestačil. I tak mohl v cíli být spokojený, nový osobní rekord 9:35,00min. a bronzová medaile.

Poslední hranickou medaili si na krk pověsil Rostislav Kolář po běhu mužů na 5000m. Ve společném závodě mužů a juniorů se hůře orientovalo, kdo do které kategorie patří, nezbývalo tedy nic jiného, než netaktizovat a jít závod ostře hned ze začátku. V konečném účtování to Rosťovi vyšlo, za čas 17:38,91min. bral bronz.

Tato trojice však nebyla jediná, kdo v Olomouci startoval v hranickém dresu. Nejblíže medaili byl ve skoku dalekém mužů Tomáš Černý, který obsadil čtvrté místo za výkon rovných 6m. Přesně o metr méně skočil Petr Uhlíř (byl to jeho jediný měřený pokus v soutěži), obsadil za něj sedmé místo. Petr nastoupil ještě ke hladké stovce, zde vybojoval ve finále osmé místo. Osmou pozici v soutěži výškařů si vysloužil Zbyněk Čech za výkon 180cm. V trojskoku se pak Zbyněk trápil kvůli bolavým achilovkám a po třetím nevydařeném pokusu soutěž ukončil.

V soutěži mužů koulařů poměřil svoje síly s konkurencí Jaroslav Velčovský.  Za předvedených 12,16m si nakonec odnesl sedmé místo. Posledním zástupcem hranické atletiky, který soutěžil až v závěru dne, byl dorostenec Vojtěch Vávra. Závod na 200m rozběhl výborně, bohužel v posledních dvaceti metrech jej chytla křeč do stehna a do cíle doběhl s bolestivou grimasou za 25,23s. V konečném účtování dvou rozběhů to stačilo na celkové šesté místo.

 

Výsledky