Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko se odlepilo ode dna tabulky, béčko opět ovládlo kolo

6. 6. 2016

Druhá kola první i druhé atletické ligy mužů a žen proběhla v sobotu 28. května. Prvoligové týmy se sešly v Břeclavi, druholigové zavítaly do Hranic.

Hranické áčko vyjelo na druhé kolo I. ligy oslabené o některé opory. Bez zraněných sprinterů a běžce Václava Bitaly to nevypadalo dobře. V průběhu závodů se přidaly komplikace v podobě bolavého kolene Zbyňka Čecha, drobné indispozice Radka Masaře, netrefovaného odrazu Alexandra Samarase, opožděného příjezdu Svatopluka Uvízla a doznívající virózy Adama Oravy. Shrnuto a sečteno, bodů bylo míň než v minulém kole. Ovšem díky vynikajícím výsledkům Marka Drozdy (druhá místa na obou překážkových tratích), osobním rekordům Vojty Podjukla (ve strhujícím finiši zvítězil ve steeplu), Adama Oravy (stříbro na výšce je při účasti Sajdoka z Třince „malým zlatem“) a Jardy Velčovského (čtvrtý v kouli), spolehlivého standardu Valdemara Matušky (pátý v tyči), Svati Uvízla (šestý v trojskoku, devátý ve výšce) a Zbyňka Šebesty (šestý v kladivu) a drobného, ovšem důležitého přispění Radka Masaře (devátý na krátkých překážkách) a Zbyňka Čecha (šestý ve výšce) a obou štafet to ale stačilo na poražení Zlína.

Náskok Břeclavi, která skončila před námi, by byl nedosažitelný i v maximálním počtu a formě. Líp to ani dopadnout nemohlo. Po součtu obou kol hranický tým přeskočil Zlín a momentálně opanuje šestou příčku. Na třetí kolo pojedete v sobotu 11. června do Třince.

Jestliže vítězství v prvním kole hranické béčko dokonale překvapilo a bylo těsné (o 1 bod), tentokrát byl průběh závodů hladký a výsledek jasný. V domácím prostředí, za pěkného slunečného počasí bez přílišného horka přesvědčivě zvítězili s odstupem cca 70 bodů před druhou Olomoucí.

Konkurence ve sprintech a bězích mírně stoupla a hraničtí zástupci se tu prosazovali hůř, techniky a vrhy se ale příliš nezměnily a hlavně vrhači přispívali opět rozhodujícím způsobem na společné konto.

Z vítězství v disciplíně se tentokrát neradoval nikdo. Zato druhých míst bylo hojně: Pavel Bilský v kouli (a čtvrtý v disku, škoda třikrát trefené klece v kladivu), Tomáš Černý v dálce přes 6m, Vladislav Kaspar v tyči, Jiří Šigut v oštěpu a Lukáš Vrožina v kladivu (ještě pátý v oštěpu a šestý v kouli). Bronz se povedl Pavlu Kuklovi v disku (v kouli a kladivu pátý), Davidu Rotreklovi na krátkých překážkách (ještě sedmý v oštěpu) a Denisu Slavíkovi v kladivu (v kouli a disku devátý). Čtvrtá místa vybojovali Lukáš Bobák (kladivo, dál šestý v disku a sedmý v kouli), Tomáš Dvořák na dlouhých překážkách (v trojskoku pátý), Petr Skřivánek v běhu na 1500m a Robin Hrdlička v kouli i v oštěpu. Vojta Vávra doběhl pátý na dvoustovce (šestý na stovce a sedmý na 400m), Vít Vrbka doskočil na pátou pozici v dálce. Jan Dostál doběhl na 100m osmý a na 200m devátý. Rosťa Kolář opět velmi pěkně zvládl pětku a i když nebyl zcela v pořádku, vybojoval šesté místo. No a závěrečná štafeta 4x400m v podání Dvořáka, Podjukla, Vávry a Dostála opět potvrdila, že tuhle divácky atraktivní disciplínu máme rádi a druhé místo bylo zcela zasloužené.

Hranické družstvo žen se sešlo na domácí kolo v lehce obměněné sestavě. Devítka závodnic nasbírala velmi podobný počet bodů jako na prvním kole a opět z toho bylo třetí místo. Třetí místo drží i v celkovém pořadí, suverénně vede Šumperk, před Hranicemi je ještě Atletika Poruba, která má ovšem stejný počet hlavních bodů a vede pouze o pomocné body.

Nejvíce bodů opět posbírala Denisa Přečková, která ovládla kouli a kladivo, druhá skončila v disku. Svou disciplínu opanovala tyčkařka Michaela Kasparová, v hodu kladivem navíc bronzová. Comeback na závodní dráze si prožila Zuzana Kročová a bylo z toho druhé místo na patnáctistovce a čtvrté na pětce. O jednu příčku výše než Zuzka na 5000m doběhla Ivana Klímová. Marie Berná doběhla na stejné trati pátá. Pro stříbro v závodě na 400m překážek si doběhla Klára Úlehlová, na stejné trati bez překážek skončila čtvrtá. Třetí místa obsadily Michaela Hynčicová (100m př.) a Iva Podjuklová (1500m). Velmi pěkné body za čtvrtá místa v obou překážkách a páté v oštěpu přidala Jitka Svobodová.

Třetí kolo II. ligy mužů a žen bude na svém stadioně opět pořádat hranický atletický oddíl. V sobotu 11. června startuje časový pořad v 9,50 hodin. Všichni jsou srdečně zváni.

Výsledky z Břeclavi

Výsledky z Hranic